Tre tomma stolar

18/9 2010 av Lisa Tegby

I varje rum där man fattar politiska bör det finnas tre tomma stolar. Och så kan vi tänka oss att på en sitter våra barnbarns barn, på en sitter alla arter på jorden och på en sitter världens alla fattiga.

Maria Wetterstrand vidgade perspektiven när hon citerade KG Hammar i SVT:s slutdebatt inför valet.

Man kan bli glad eller låst inför citatet beroende på vilka politiska preferenser man har.

Men man kan också släppa partipolitiken ett ögonblick och tänka:  Dom där stolarna vill jag verkligen ska finnas i alla rum i vårt samhälle. I politikens. I kulturens. I kyrkans. När jag går och handlar. I skolan. Hemma hos mej…..

Jag vill ha ett samhälle med tre tomma stolar. Och jag tror att man kan arbeta för det med olika politiska preferenser. Skulle inte alla politiska partier förändras med de där stolarna i rummet?