Ship to Gaza

13/10 2010

Ämnen: , , , , , ,

Logga för "Ship to Gaza"

KHS om Ship to Gaza

Uttalande av KHS’ förbundsstyrelse

Förbundet för Kristen Humanism och Samhällssyn, KHS, stödjer initiativet Ship to Gaza vars syfte är trefaldigt: att visa på praktisk solidaritet med Gazas befolkning, att föra med förnödenheter som inte tillåts att föras in i Gaza samt att driva på internationellt politiskt för att häva blockaden som strider mot folkrätten. Denna humanitära aktion fick den 31 maj mycket tragiska konsekvenser. Den israeliska staten tillgrep våld och ett stort antal personer dödades när militär på internationellt vatten bordade Ship to Gazas fartygskonvoj.

När humanitet möts av våld sörjer och förtvivlar alla goda krafter. Samtidigt som vi vill fortsätta att visa vårt stöd till Gazas folk, vill vi uppmana oss själva att tillsammans med alla, på båda sidor i denna konflikt, söka efter försoning. Än mer nu efter dagens tragedi.

Förbundsstyrelsen