Bussen

19/10 2011 av Lars Söderholm

En oktobermorgon. Han steg på den ganska fulla bussen. Långt fram satt en tioårig grabb. På sätet bredvid sig hade han placerat en kasse med två racketar. När han kom fram dit där grabben satt funderade han på att be honom flytta undan sin kasse så han kunde sitta. Efter en stunds tvekan fortsatte han längre bak i bussen, där han hittade en annan plats.

Lite senare steg en annan man på. Han ställde sig vid sätet med kassen på, stod där länge och stod tyst. Till sist fortsatte också han längre bak i bussen. Oklart om han hittade någon sittplats.

Så steg en kvinna på. Hon ställde sig också vid sätet med kassen. Stod där riktigt länge. Till sist satte hon sig med ena skinkan på den lilla del av sätet som var fri. Då drog pojken till sig kassen och tog den i knäet. Allt skedde helt i tystnad.

Han hade sett på grabben ett par gånger. Och grabben såg tillbaka på honom efter att han dragit till sig kassen och lämnat plats åt kvinnan.

Tystnad.