Kristen Humanism i Stockholm

17/1 2017

Måndag 30 januari 18.30. Sjöstadskapellet

Samtal kring vår bild av Gud i relation till våra djupaste behov.

Utgångspunkt blir artikeln av Annika Sjöqvist Platzer i Årsbok för Kristen Humanism 2017. Den handlar om gudsbilden i Ingmar Bergmans filmer och har titeln ”Skulden som otillräckligt plåster på det narcissistiska såret – om identitet och gudsbild i Ingmar Bergmans film Nattvardsgästerna”.

För den som vill se filmen vill jag nämna att Nattvardsgästerna finns på Youtube. Den kan också finnas att låna på bibliotek som DVD.

Vi träffas denna vår i Sjöstadskapellet, Hammarby Sjöstad (församlingslokalerna renoveras under våren).

Adressen till Sjöstadskapellet är Lugnets allé 46. Det går att åka buss 74 till Sickla kaj, därifrån är det 100 meter att gå. Alternativt buss 71 till Sickla udde.och därifrån är det 400 meters promenad. Eller också tvärbanan till Sickla kaj och 200 meters promenad.

 

Välkomna
Lars Söderholm