Sommarmöte 2013

”Jag, du och det gemensamma”

var temat på 2013 årssommarmöte, med Förbundet kristen humanism. Några vackra augustidagar träffades drygt hundratalet människor i Höör,på Åkersbergs stiftsgård, och diskuterade, skrattade, sjöng och pysslade.

ÅkerbergUnder dagarna deltog bland andra författarna Susanna Alakoski och Maria Küchen, som drog paralleller mellan sina egna uppväxter och dagens samhälle, ”Min pension, mitt elbolag och min tro”. Bo Forsberg från Diakonia, och Olle Kristensson tog oss ut i världen, och vi funderade på vad befrielseteologi 2013 kan vara. Jan-Olof Johansson delade med sig av sina herdabrev, till Växjö stift. Flera av deltagarna hade erfarenheter av att vara följeslagare i Palestina, och det fanns stora möjligheter att lära sig om det. Förutom föredrag var små diskussionsgrupper ett uppskattat inslag.

I verkstäderna fanns möjlighet att fortsätta olika diskussioner, eller att jobba praktiskt med akvarellmålning, textil eller betong.

Då deltagarna kom från hela landet gjorde vi också en utflykt till Lund, där Martin Lind och K-G Hammar fick möjlighet att visa sin domkyrka, och det nybyggda domkyrkoforum.

Som vanligt firades gudstjänster och andakter i olika former, och lägerkören och musiken leddes inspirerat av Yvonne och Thomas Carlström.

Under sommarmötet hålls också Förbundet Kristen humanisms årsmöte, och ordförande Hilda Lind ledde detta med trygg hand.

Efter detta lyckade sommarmöte ser vi fram emot 2014 års sommarmöte i Umeå.

Stort tack till planeringsgruppen!